‘Bebe stavljam u poze u kojima su bile u majčinoj utrobi, a snimanja traju i pet sati’

Fotografkinja Tea Josipa Kresović ima 30 godina i može reći kako u profesionalnom smislu živi svoj san. Ona je naime prva hrvatska fotografkinja novorođenčadi koje fotografira u nadrealno slatkim kompozicijama. Djevojka iz Novog Brestja, kvarta na kraju Dubrave, a početku Sesveta fotografijom se bavi od srednje škole. Svoju strast prema portretnoj fotografiji prije godinu dana odlučila je osmisliti na kreativan način i spojiti sa svojom ljubavlju prema mališanima. I ideja je rođena!

Proces kreativnog rada počinje osmišljavanjem koncepta-ideje kako fotografirati bebe i nabavom potrebnih rekvizita. Zatim kreće realizacija photoshootinga-tek rođene bebe priprema i uspavljuje. Najbitnije za snimanje jest to da su bebe site jer onda spavaju. Tada ih Tea namješta u poze za snimanje. “Neke bebe su osjetljivije pa reagiraju na svaki pomak te je jako zahtjevno kad ih postavim u neku pozu, a one se razbude ili pokakaju pa moram sve ispočetka. Za mene je snimanje izrazito zahtjevno, ali me to ispunjava i čini sretnom tako da sam poprilično uporna u tome da dobijem fotku koju sam zamislila” , kaže nam Tea.

Pročitajte više na: www.100posto.hr


Tea Jo

Završila sam srednju fotografsku školu u Zagrebu, a iza mene je 15-godišnje iskustvo u fotografiji te 9 godina u radu s djecom. Specijalizirala sam newborn fotografiju u Londonu kod jedne od najboljih svjetskih fotografkinja u toj struci. Pored toga kontinuirano pohađam edukacije i moje znanje raste iz dana u dan.